Υπηρεσίες

Απώλεια και διατήρηση βάρους

Στόχος του διαιτολογικού γραφείου μας είναι η μείωση ή η διατήρηση του επιθυμητού σας βάρους τηρώντας τις διατροφικές σας συνήθειες με υγιεινές επιλογές και πρότυπα αλλάζοντας το lifestyle. Θα πετύχουμε μαζί γρήγορα αποτελέσματα δίνοντας σας τη σωστή καθοδήγηση και οδηγίες για τον τρόπο μαγειρέματος με υπέροχες συνταγές.

Αύξηση και διατήρηση βάρους

Για να επιτευχθεί η αύξηση του σωματικού βάρους είναι αναγκαίο το πλεόνασμα ενέργειας – θερμίδων μέσω της καθημερινής διατροφής προφυλάσσοντας φυσικά την υγεία του οργανισμού σας. Θα σας βοηθήσουμε στην οργάνωση των γευμάτων σας με τροφές υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνης (κρέας, γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρια) συνδυασμένη με κάποια πηγή υδατάνθρακα στα περισσότερα γεύματα.

Διατροφικές Διαταραχές

Με τη διατροφική αξιολόγηση όπου σας παρέχεται από την πρώτη συνεδρία, ένας έμπειρος διατροφολόγος μπορεί να αναγνωρίσει αν υπάρχουν ενδείξεις διατροφικών διαταραχών όπως είναι η ανορεξία (νευρική ή ψυχογενής), η βουλιμία (νευρική ή ψυχογενής) και η υπερφαγία (αδηφαγική διαταραχή). Ένα αναπόσπαστο κομμάτι των παροχών μας είναι η διατροφική και η ψυχολογική υποστήριξη των ανθρώπων που μας επισκέπτονται με σκοπό την προαγωγή υγείας. Πως θα γίνει αυτό; Με τον επαναπροσδιορισμό σας στη σχέση του φαγητού με το σώμα.

Διατροφή εγκύου και θηλάζουσας

Είναι σημαντικό μια εγκυμονούσα να απευθύνεται σε διαιτολόγο;

Η απάντηση είναι ναι για δύο λόγους. Ο πρώτος αφορά τον σχεδιασμό διαιτολογίου με σκοπό να προσλάβει ανάλογα με το βάρος εκκίνησης συγκεκριμένα κιλά προκειμένου να αποφευχθούν οι επιπλοκές που σχετίζονται με υπερβάλλον βάρος, και ο δεύτερος λόγος είναι διότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι ανάγκες για ορισμένα θρεπτικά συστατικά αυξάνονται.

Σύμφωνα με μελέτες από το WHO (World Health Organization) ο θηλασμός είναι ικανός να υποστηρίξει τις ανάγκες του βρέφους σε θρεπτικά συστατικά. Μέσα από την διατροφή μία μητέρα με την καθοδήγηση μας θα μπορέσει να καλύπτει ταυτόχρονα για την ίδια αλλά και για τις ανάγκες του βρέφους τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων.

Κλινική διατροφή

Η σωστή πρόσληψη κλινικής διατροφής είναι και η πρόληψη, η διαχείριση ή η αντιμετώπιση κλινικών παθήσεων (ευερέθιστο έντερο, σακχαρώδης διαβήτης, ΓΟΠ, θυρεοειδής κ.α) οι οποίοι προσβάλουν τον οργανισμό. Από την πρώτη συνεδρία γίνεται καταγραφή και αξιολόγηση τυχόν παθήσεων του ασθενούς και του ιατρικού ιστορικού. Δίνουμε έμφαση στην εκτενή μελέτη των εξετάσεων σας, για τον ακριβή υπολογισμό των ημερήσιων διατροφικών γευμάτων με σύγχρονες τροφές και συνταγές, με τον σωστό προγραμματισμό.

Αθλητική διατροφή

Το γραφείο μας απευθύνεται σε όλους τους αθλητές οι οποίοι επιθυμούν την βελτίωση, την αποκατάσταση και την επίτευξη των στόχων τους, είτε σε ερασιτέχνες αθλητές για μια ισορροπημένη διατροφή ανάλογα το στόχο που θέτεται, είτε σε επαγγελματίες αθλητές υψηλού επιπέδου με σκοπό την φυσική εξέλιξη των δυνατοτήτων σας μέσα από την διατροφή.
1) Πώς επιτυγχάνεται η πλήρωση των αποθηκών του γλυκογόνου;
2) Τι γεύμα πρέπει να καταναλώνεται πριν και μετά της άσκησης;
3) Πότε και πόσο χρειάζεται να καταναλώνονται οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες;
4) Ποιά και πόσο είναι η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού σας για την αποφυγή αφυδάτωσης;

Αυτά τα ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν από το γραφείο μας μέσα από τις σύγχρονες τακτικές και μεθόδων lifestyle για την επιλογών τροφίμων.

Μετρήσεις

Το διαιτολογικό μας γραφείο προσφέρει σε ενήλικες και παιδιά στην πρώτη συνεδρία τον υπολογισμό βασικών στοιχείων για την πραγματοποίηση διατροφών ή δίαιτας. Υπολογίζουμε των Δείκτη Μάζας Σώματος, το Ιδανικό Βάρος, τον Βασικό Μεταβολισμό, τις Ημερήσιες θερμιδικές Ανάγκες καθώς και τις παροχές του λιπομετρητή TANITA BC-418MA. Πρόκειται για έναν αναλυτή σύστασης σώματος καθώς έχει τη δυνατότητα να μετρά και να επεξεργάζεται με αξιοπιστία τα δεδομένα σύστασης.

DNA Test

H Διατροφογενετική Ανάλυση αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο του βάρους. Η διατροφή μας είναι συνδεδεμένη με τα γονίδιά μας. Μαθαίνοντας τα γονίδιά μας, μαθαίνουμε τις ανάγκες μας και όσα είναι ωφέλιμα για  τον οργανισμό μας. Με ένα απλό DNA Test, αντλούμε τις γενετικές μας πληροφορίες, ώστε να επιλέξουμε  το κατάλληλο, εξατομικευμένο διατροφικό πλάνο για εμάς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο