Συνταγή για μπάρες φυστικοβούτυρου
Υλικά
για 10 μεγάλα τμχ
- 1 φλτζ πίτουρο βρώμης
- 3κ.σ ίνες βρώμης
- 1 σφηνάκι σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 1κ.γ κρυσταλλική στέβια
- ½ κούπα φυστικοβούτυρο
Για το top
- 1 κούπα σταγόνες κουβερτούρας
- 2κ.σ λάδι καρύδας
- 2κ.σ άχνη στέβια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το πίτουρο βρώμης, τις ίνες βρώμης, τη στέβια, το φυστικοβούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (με το χέρι – όχι με το μίξερ). Τοποθετούμε το μείγμα σε τάπερ με λαδόκολλα από κάτω. Έπειτα σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και το λάδι καρύδας στα μικροκύματα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα μας και το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά ή ψυγείο για δύο ώρες.
Σερβίρισμα
Κόβουμε τις μπάρες σε ομοιόμορφα κομμάτια και μεριδοποιούμε σε λαδόκολλα και συντηρούμε στην κατάψυξη. Συντηρούμε στην κατάψυξη
ΜΠΑΡΕΣ
ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
(KCAL) |
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
(GR) |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (GR) | ΛΙΠΑΡΑ
(GR) |
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ | 176 | 6,0 | 26,6 | 6,0 |
ΣΤΑ 100gr | 390 | 13,4 | 59,0 | 13,3 |