Συνταγή για “Κρέπες” αλμυρές
Υλικά
για 6-7 κρέπες
- 2 κούπες αλεσμένη βρώμη ή αλεύρι βρώμης
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή 1,5 %
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 φέτες τυρί light
- 3 φέτες γαλοπούλα
- 100γρ μανιτάρια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 3κ.σ τριμμένο τυρί Light
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε πρώτα τα στερεά υλικά και έπειτα προσθέτετε το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχεις ένα υγρό μείγμα. Ψήνετε κάθε μια ξεχωριστά σε ποσότητα ίσης όσο μιας κουτάλας σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε ειδικό μηχάνημα για κρέπες.
Σε περίπου 3-4 λεπτά η κρέπα θα είναι έτοιμη.
Γεμίζετε την κάθε κρέπα με μισή φέτα τυρί και μισή φέτα γαλοπούλα και λαχανικά τα οποία έχετε ήδη ψήσει. Διπλώνετε την κάθε κρέπα σε σχήμα φλογέρας και τοποθετείτε την μία δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζετε από πάνω με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρισμα
Τοποθετείστε μια φλογέρα κρέπας στο πιάτο σας, προσθέστε λίγο φρέσκο πιπέρι και συνοδεύστε την αλμυρή κρέπα σας με την σαλάτα της αρεσκείας σας.
ΚΡΕΠΑ
ΑΛΜΥΡΗ |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
(KCAL) |
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
(GR) |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (GR) | ΛΙΠΑΡΑ
(GR) |
ΕΝΑ ΤΕΜΑΧΙΟ | 180 | 8,4 | 19,7 | 7,6 |