Συνταγή για νηστίσιμους κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά
για 20 μικρά τμχ
- 500γρ κολοκυθάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο καρότο
- 1/3 από το ματσάκι άνηθο
- Ξύσμα από 2 λεμόνια ή lime
- 1κ.γ κύμινο
- 3κ.σ ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 100γρ αλεύρι
- 100γρ φέτα νηστίσιμο ή μη
- 2 αυγά
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ απλώνουμε μια πετσέτα και τρίβουμε μέσα τα κολοκυθάκια. Στραγγίζουμε μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά. Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη για να μπορούμε να τα πλάσουμε χωρίς να μας διαλυθούν οι κεφτέδες. Έπειτα απλώνουμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί τους κολοκυθοκεφτέδες μας και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σερβίρισμα
Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες στο πιάτο μας και συνοδεύουμε προαιρετικά με γιαούρτι ή ταραμά.
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
(KCAL) |
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
(GR) |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (GR) | ΛΙΠΑΡΑ
(GR) |
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ | 188 | 8,5 | 12,0 | 11,4 |
ΣΤΑ 100gr | 134 | 6,1 | 8,6 | 8,2 |