Πατάτες Ογκρατέν
για 6 μερίδες
- 4 πατάτες σε κανονικό μέγεθος
- 4 φέτες γαλοπούλα
- 250 γρ. μανιτάρια
- 200 γρ. γιαούρτι 2% αναμεμειγμένο με 100 ml γάλα (1,5% λιπαρά)
- 50 γρ. τριμμένο τυρί light
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε λωρίδες τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν. Στη συνέχεια , σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα μανιτάρια για να είναι έτοιμα πριν μπουν στο φούρνο. Μόλις οι πατάτες βράσουν τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πυρέξ, πάνω από αυτές τα μανιτάρια , την γαλοπούλα κομμένη σε κομμάτια και την “ healthy” χειροποίητη κρέμα γάλακτος. Τέλος , προσθέτουμε τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180ο για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία
Θερμιδική Αξία : 200 cal / κομμάτι